Військову радіостанцію вилучено на кордоні з Румунією буковинськими митниками

Лампову військову радіостанцію модель Р-123М та блок живлення до неї виявлено сьогодні під ранок співробітниками Чернівецької митниці ДФС спільно з представниками УСБУ у Чернівецькій області в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” Чернівецької митниці ДФС.
Виявлення прихованих від митного контролю предметів стало можливим під час здійснення поглибленого огляду легкового автомобіля «MITSUBISHI», яким громадянин Болгарії прямував з Білорусії до Болгарії транзитом через територію України. Речі, що знаходились в багажному відсіку транспортного засобу в поліетиленовому пакеті та обмотані покривалом, громадянин пред’явив до митного контролю як особисті.
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом використання інших засобів і способів, що утруднюють виявлення таких товарів та шляхом надання одним товарам вигляду інших).
За складеним митниками протоколом предмети порушення митних правил вилучено.
До правоохоронних органів направлено повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого статтею 333 Кримінального кодексу України.

peredplata