ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ ЧОО «МАЙДАН»

На черговому засіданні Ради ЧОО «Майдан», яке відбулося 20 вересня було обговорено ряд питань. Зокрема за першим пунктом порядку денного було заслухано голову гуманітарної комісії Ради Юрія Івашина про те, щоб запровадити регулярні звіти керівників області, зокрема голів Чернівецької ОДА і Чернівецької обласної ради перед радою ЧОО «Майдан», як таких, що прийшли до своїх посад так чи інакше, але за рахунок Майдану, через Майдан, з умілим «використанням» Майдану, а дехто навіть із маніпулюванням цінностями Майдану. Запросити та, у присутності всіх зацікавлених ЗМІ, запропонувати розповісти про свою роботу із створення умов для розвитку громадянського суспільства, піднесення економіки, поліпшення життя і благополуччя буковинців, зростання їх статків, розвиток гуманітарної сфери, боротьбу із злочинністю і корупцією, забезпечення умов для безпечного і повноцінного функціонування громад Чернівецької області. Радою одноголосно була підтримана така ініціатива та було вирішено запропонувати голові Чернівецької ОДА п. Фищуку О.Г. першому прозвітувати перед Радою ЧОО «Майдан» в першій половині жовтня 2016 року і цим самим показати зразок бажання, уміння, сміливості і рішучості керівника владного підрозділу звітувати перед громадою.
З ініціативи активістки ЧОО «Майдан» Кисельової М.Ю. було обговорено можливість та потребу створення в м.Чернівці музею національно-визвольних змагань українського народу за утвердження Української Держави на території Буковини. Така ініціатива була одноголосно підтримана Радою. Було запропоновано рекомендувати ОДА, обласній раді розробити та затвердити на рівні голів ОДА та облради концепцію даного Музею, склад робочої групи з початку роботи зі створення Музею, план першочергових заходів з найневідкладніших робіт по організації початку роботи, фінансового, матеріально-технічного, кадрового забезпечення роботи зі створення зазначеного Музею. Також учасники засідання закликали буковинську громаду, громадських активістів,учнівську і студентську молодь, представників інтелігенції, зокрема працівників освіти, науки і культури, вчених-дослідників, представників різних гілок місцевої виконавчої і представницької влади підтримати цю ініціативу і долучитись до роботи зі створення цього вкрай важливого і необхідного Музею.
Для розширення можливостей діяльності організації Радою було прийнято рішення про початок процедури перереєстрації ЧОО «Майдан» в статус юридичної особи. Для цього на засідання було прийнято за основу проект майбутнього Статуту організації та доручено Президії ради довести процес перереєстрації до свого логічного завершення.
Присутніми було заслухано звіт голови Виконкому Юрія Скорейка про перебіг судового процесу «Колісник проти Мунтяна», де ЧОО «Майдан» виступає третьою особою на стороні позивача.
Також на Раді було вирішено ряд організаційно-кадрових питань. Зокрема за недопустимі та такі, що суперечать Положенню про ЧОО Майдан, ідеям Революції Гідності дії, публічні наклепницькі висловлювання, відверту неповагу до інших членів ЧОО «Майдан» з організації було виключено Лисича М.Г. та Терновецького С.І. За це рішення проголосували майже всі присутні – двоє утрималось та один проти.
Прес-служба ЧОО «Майдан»

peredplata