До місцевої казни чернівчани зібрали більше півмільярда податків

Упродовж восьми місяців цього року до бюджету столиці Буковини платники податків перерахували 537,0 млн. грн. податків і зборів, що на 176,6 млн. грн., або на третину більше, ніж минулого року.
Один із найвагоміших платежів – це податок на доходи фізичних осіб, якого протягом восьми місяців надійшло 269,4 млн. гривень, що на 91,0 млн. грн.. більше, ніж торік. Питома вага зарплатного податку в загальних податкових надходженнях бюджету міста складає більше 50-ти відсотків.
Суттєвими джерелами наповнення місцевої скарбниці є плата за землю, що додала до бюджету 92,7 млн. грн. та на 30,0 млн. грн. перевищила минулорічні надходження; акциз з роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 89,3 млн. грн., а це на 29,1 млн. грн., або на третину більше минулорічних показників та єдиний податок – 73,2 млн. грн., що цьогоріч приніс додаткові 21,4 млн. грн. до попереднього року.
Усі податкові надходження значно перевищують минулорічні за аналогічний період. Чернівецька об’єднана державна податкова інспекція висловлює вдячність представникам бізнесу, які сумлінно виконують свій податковий обов\’язок та наповнюють бюджет громади.
Відділ організації роботи Чернівецької ОДПІ

peredplata