Луценко розповів, як Янукович просив \”не пресувати\” авторитета Сашу

Нинішній президент Віктор Янукович просив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не вести слідство проти кримінального авторитета.Про це Луценко розповів у своїй фінальній промові під час засідання Печерського райсуду Києва.

Пояснюючи, чому він в листопаді 2006 року зареєструвався в квартирі свого водія Леоніда Приступлюка, Луценко заявив: \”Щоб відповісти на це питання, варто згадати політичні події того часу. А це – прихід уряду на чолі із Януковичем-2\”.

\”Янукович запрошує мене в Межигір’я – тоді ще не вкрадену, а державну резиденцію. Після довгих розповідей про свою молодість і образи він звертається до мене: \”Припини пресувати Сашу\”. – \”Якого?\” – \”Мельникова в Криму\”, – розповів екс-міністр.

\”Я, звичайно, знаю, про кого мова – депутат блоку \”За Януковича\”, \”Мєля\”, лідер організованого злочинного угрупування \”Сейлем\”, в складі якого близько трьохсот бойовиків, на рахунку яких десятки вбивств, вимагань тощо\”, – додав Луценко.

\”Моя відповідь була прямою – це бандит, я не зупинюся. І дійсно, 29 вересня 2006 року у підозрі в чотирьох убивствах затримують Мельникова та двох його подільників\”, – зазначив він.

\”Далі – типова реакція людей Партії регіонів. Маючи на руках всі докази про причетність банди до убивств, у тому числі працівника міліції, заступник Генпрокуратури Ренат Кузьмін підписує подання в суд на арешт двох осіб, а керівника ОЗУ, за якого так піклується Янукович – відпускає. Той тікає в Росію\”, – розповів Луценко.

Українська правда

peredplata