На Буковині СБУ припинила нелегальний видобуток гравійно-піщаної суміші

У Чернівецькій області співробітники Служби безпеки України викрили групу зловмисників, які нелегально видобували в промислових масштабах гравійно-піщану суміш на території природоохоронної зони річки Прут.
Правоохоронці встановили, що ділки впродовж місяцявидобували сировину поблизу села МагалаНовоселицького району. Вони щодоби вивозили та реалізовували майже стотонн суміші. Для видобутку зловмисники використовували важку спеціалізовану техніку без відповідних дозвільних документів та ліцензій. Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.
За висновками екологів, сума завданих збитків може становити понадсто тисяч гривень.
Співробітники СБУ та поліції вилучили у копачів п’ять одиниць техніки вартістю майже півтора мільйона гривень, яку переміщено на штрафмайданчик.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони надр) Кримінального кодексу України.Триває досудове слідство.
Варто зазначити, що СБУ в серпні цього року вже затримувала цих зловмисників за аналогічне правопорушення. Наразі триває судовий розгляд попереднього кримінального провадження.

peredplata