З початку року на водоймах країни загинуло 8 людей, з яких 3 дітей

Взимку любителі риболовлі масово вирушають на річки, ставки, озера. Полюбляють ходити на водойми і діти, які катаються на ковзанах та просто бавляться на кризі. Проте часом нехтування правилами безпеки під час перебування на льоду може стати причиною трагічних наслідків. Так, лише за перші тижні 2017 рокуна водоймах країни вже загинуло 8 людей, з яких 3 дітей.
Про це повідомляє Чернівецький міський відділ УДСНС.
Шановні громадяни! Вкотре звертаємося до вас з проханням дотримуватися правил безпеки під час перебування на кризі та не ризикувати своїм здоров\’ям та життям. Нагадуємо, що для одного пішохода безпечним вважається лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 см; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 см (для масового катання – 25 см); масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 см. Також не слід йти на водойму поодинці та у нічний час. Вирушаючи на риболовлю, обов\’язково необхідно попередити рідних, куди ви йдете. Крім того, категорично забороняється вживати алкогольні напої до та під час перебування на льоду.
Не дозволяйте дітям самостійно виходити на кригу, адже часом достатньо лише одного кроку аби опинитися у воді. Бережіть своє життя і в разі нещасного випадку негайно телефонуйте за номером «101».

peredplata