Не забирайте у дітей табір «Лісова казка»!

Не забирайте у дітей табір «Лісова казка»!До редакції надійшла заява від мешканців Новодністровська, котрі протестують проти передачі дитячого табору «Лісова казка» в розпорядження Сокирянської РДА або іншої структури.

Новодністровці мають побоювання, що коли табір у міста заберуть, то передадуть нинішнім нуворишам, які перетворять його на мисливські чи інші, але ніяк не дитячі, об’єкти.

«Цей табір будувався для дітей гідробудівельників, будували його і ми, мешканці Новодністровська. Свого часу табір постійно приймав діток з усіх куточків України та Чернівецької області. Та влада припинила дбати про табір. Він занепадає. Ми закликаємо депутатів Новодністровської міської ради зробити все можливе, аби табір «Лісова казка» залишився у володінні громади міста, й віднайти кошти для його утримання».

Як нам стало відомо, на черговій сесії Новодністровської міської ради мало розглядатися питання «Про перспективу подальшого функціонування Новодністровського КП «Лісова казка». Новодністровці побоюються, що під цим розуміється передача цього об’єкта Сокирянській РДА. На зібранні мав виступити її голова пан Козак. Але він не з’явився, отож питання про долю табору перенесли до наступної сесії наприкінці лютого.

Новодністровці обурені, адже у них є інформація, що 50% власності КП «Лісова казка» планують на безоплатній основі передати Сокирянській РДА.
І вже 2 лютого у Новодністровській міській раді відбулась зустріч за участю голови Сокирянської РДА, в.о. голови Сокирянської райради, 26-ох депутатів, більшості членів виконавчого комітету та секретаря Новодністровської міської ради Лутчака. Ними обговорювались шляхи подальшого функціонування табору. Адже наразі він перебуває у занедбаному стані й минулого року уже не зміг прийняти дітей на відпочинок. Тому учасники зустрічі спільно намагались знайти шлях виходу з цього скрутного становища. Розглядається можливість залучення коштів, що виділяються на добудову Дніст-ровської ГАЕС, на розвиток табору. І, запевнили нас в міськраді, зміни цільового призначення табору «Лісова казка» не буде. Що ж стосується передачі цього об’єкта у розпорядження Сокирянської РДА, то наразі немає жодних документів, що засвідчували б такі наміри чи факт самої передачі табору. Однак чиновники зауважують, що табір розташований та території Сокирянського району, а тому вирішення нагальних проблем потрібно шукати спільно з районною владою. Та з цього питання плануються громадські слухання. Тому хвилювання новодністровців безпідставні.

Однак, що не кажіть, але в сучасних українських реаліях хвилювання бувають навіть дуже небезпідставними. Адже цікавим є той факт, що до 2002 року табір перебував на балансі Сокирянської РДА, а вже потім перейшов у підпорядкування Новодністровської міської ради. Наразі є проблеми з документацією, яка визначає право власності на табір. Тобто цілком вірогідним може виявитися факт, що табір і належав Сокирянській РДА. Та як там буде далі — ми повідомимо наших читачів. Але хочеться вірити, що дорослі казку дітям таки залишать.

Надія ВІРНА

peredplata