На Буковині СБУ протягом двох діб затримала цигарок майже на чотири мільйона гривень

Cлужба безпеки України спільно з податковою міліцією ліквідували канал по незаконному переміщенню в область підакцизних товарів.
Співробітники спецслужби виявили та припинили діяльність масштабної схеми по доставці в область контрафактних цигарок з інших регіонів України, які у подальшому планувалось незаконно переправити до країн Євросоюзу. Зловмисники, використовуючи в т.ч. можливості одного з операторів кур’єрської доставки, намагалися впродовж останніх діб ввезти на територію області понад сто п’ятдесят тисяч пачок цигарок без акцизних марок.
Про це повідомляє прес – служба УСБУ в Чернівецькій області.
Зокрема, вночі 11 лютого п.р. співробітники СБУ на одній з трас поблизу м. Чернівці затримали мікроавтобус, який слідував із іншої області у супроводі двох громадян України. Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили сімдесят п’ять тисяч пачок контрафактних цигарок, орієнтовною вартістю майже один мільйон вісімсот тисяч гривень. Дані підакцизні товари планувалось незаконно перемістити на територію суміжної держави.
Транспортний засіб та цигарки затримано. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

peredplata