На Буковині СБУ порушено справу за фактом нецільового використання 830 тис. гривень бюджетних коштів

Співробітники спецпідрозділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області порушили кримінальну справу за фактом нецільового використання коштів додаткової дотації з державного бюджету службовими особами однієї з районної державної адміністрації та районної ради краю.

Встановлено, що цільові кошти для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування урядовим розпорядженням призначалися для вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів, а саме – задоволення в повному обсязі потреби в асигнуваннях на оплату праці працівників державних установ, проведення розрахунків за спожиті енергоносії.
Проте, всупереч положенням Бюджетного кодексу рішенням районної ради їх частину в сумі 830 тис. грн. спрямовано на проведення капітальних видатків окремих державних та комунальних установ, що, за висновками експертів, є нецільовим використанням і не відповідає бюджетним призначенням.
СБУ в Чернівецькій області за фактом нецільового використання бюджетних коштів, вчиненого за попередньою змовою групою посадових осіб РДА та районної ради, порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів) Кримінального кодексу України.
Триває слідство.

peredplata