Чернівецька область увійшла до п\’ятірки областей з найнижчим фінансовим станом

В рамках проекту \”Прозорі, фінансово здорові і конкурентоспроможні муніципалітети в Україні\”, який реалізується Інститутом економічних і соціальних реформ в Словаччині (ІNЕКО), в партнерстві з Міжнародним центром політичних досліджень (МЦПД) та за фінансової підтримки Офіційної допомоги з метою розвитку Словацької Республіки – SlovakAid відбулася презентація он-лайн платформ:

\”Прозорість 50 найбільших міст України\” (http://transparency.icps.com.ua), метою є підвищення прозорості муніципалітетів шляхом розробки та впровадження відповідних рекомендацій та моніторингу поточного рівня прозорості міських рад 50 найбільших міст України. Рейтинг прозорості 50 найбільших муніципалітетів в Україні ґрунтується на даних, отриманих із наступних джерел:

Відповіді на опитувальник, направлений МЦПД до 50 міських рад. Кожен опитувальник містив 23 питання.
Відповіді на запити на інформацію, направлені МЦПД неофіційно – через третю особу («запит таємного клієнта»). Кожен запит містив три питання і був спрямований на виявлення реакції міських рад на запити від пересічних громадян.
Інформація у відкритому доступі на офіційних сайтах міських рад. Повідомляє прес-служба Міжнародного центру перспективних досліджень..

\”Прозорість бюджетів регіонів та їхніх регіональних центрів в Україні\” (http://budgets.icps.com.ua), ціль порталу – сприяння покращенню фінансового здоров\’я регіонів, міст і населених пунктів. Оскільки прозорість, фінансова стійкість і формування регіональних конкурентних переваг є базовими принципами для ефективного функціонування місцевих органів влади в довгостроковій перспективі. Сайт містить дані стосовно бюджетів муніципалітетів всіх 24 регіонів України і їх адміністративних центрів. Згідно зі словацьким досвідом, дані розділені на наступні типи: географічні дані, короткий опис галузей, показники фінансової стабільності і фінансового здоров\’я.

\”Конкурентоспроможність регіонів та регіональна оцінка ділового клімату в Україні\” (http://competitiveness.icps.com.ua/). Аналіз конкурентоспроможності регіонів повинен забезпечити зацікавлених осіб інформацією про поточний стан ділового середовища в регіонах, а також про конкретні проблеми економічного розвитку в регіонах. Проект надасть представникам місцевої влади корисний інструмент для розвитку регіонів, а також для усунення локальних бар\’єрів ділового середовища. Модель оцінки конкуреноспроможності регіонів України охоплює 24 регіони України (всі області за виключенням Криму). Регіональний індекс ділового середовища (РІДС) розраховується на основі 103 незалежних показників, що розраховані на основі двох джерел інформації: статистичних даних за 2014-2015 роки та опитування компаній на предмет оцінки умов ведення бізнесу в регіонах.

Чернівецька область увійшла до п\'ятірки областей з найнижчим фінансовим станом

peredplata