Вперше у Чернівцях фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко!»

З метою відродження, збереження українських народних традицій щодо виготовлення писанок, великодніх атрибутів декоративно-ужиткового мистецтва; створення умов для їх творчого і духовного розвитку; виявлення і підтримки талановитої та обдарованої учнівської молоді Департаментом освіти і науки вперше організовано фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко!» серед загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів Чернівецької області.

Обласний етап фестивалю-конкурсу «Розквітай, писанко!» відбудеться за участі керівництва Чернівецької обласної державної адміністрації та обласної ради; директора Департаменту освіти і науки Оксани Палійчук; представників райдержадміністрацій, районних та міських рад; керівництва органів управління освітою; представників професійних спілок працівників освіти; громадських організацій; керівників навчальних закладів області; провідних фахівців у галузі освіти та педагогів краю.

Біля адмінбудівлі облдержадміністрації будуть представлені 38 писанкових дерев, виставка великодніх рушників та літератури; національна кухня, концертна програма, майстер-класи з писанкарства та кондитерського мистецтва, благодійна акція «Врятуй життя!» (збір коштів для онкохворих дітей). У концертній програмі візьмуть участь буковинський дует «Писанка», фольклорний театр-студія «Ґердан» та учнівські художні колективи Чернівецької області.

Чекаємо на вас 20 квітня об 11 год. біля адмінбудівлі Чернівецької обласної державної адміністрації (вул. Грушевського, 1 м. Чернівці).

peredplata