У буковинського перевізника вилучено товар вартістю близько 5 мільйонів гривень

Чергове порушення митних правил встановлено митниками під час здійснення митних формальностей щодо транзитного переміщення товару через митну територію України. Про це повідомляє прес-центр Чернівецької митниці.

У транспортному засобі комерційного призначення однієї із транспортних фірм Новоселицького району, що здійснювала транзитне перевезення товару «тканина, килимки, тюль, рушники, покривала», співробітники Чернівецької митниці ДФС виявили подвійний пакет документів.

Відповідно до поданих товаросупровідних документів вказаний товар у кількості 374 вантажних місця вартістю понад 40 тис. доларів США слідував з Болгарії до Білорусії. Однак у виявлених у салоні авто документах було зазначено, що товар переміщується з Туреччини.

За результатами здійснення повного догляду вантажу встановлено розбіжності у кількості, найменуваннях та вартості товару. Крім того, виявлено, що підпис та зображення печатки на інвойсі виготовлено за допомогою копіювально-печатного обладнання, а не кліше печаті.

За даним фактом запроваджено справу про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Товар у кількості 338 вантажних місця вартістю 4 831 800 грн. вилучено.

peredplata