Лісівники Хотинщини облаштували нові рекреаційні майданчики для туристів

Лісівники Хотинщини заліснили зруби, облаштували нові рекреаційні майданчики для туристів, очистили ліс від стихійних сміттєзвалищ – повідомляє Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

Лісівники Хотинщини облаштували нові рекреаційні майданчики для туристів

В Хотинському лісгоспі, що на Буковині, під час цьогорічної лісокультурної кампанії засадили 50 гектарів лісфонду при запланованих 40 гектарів. Ще 40 гектарів зрубів відведено у заліснення природнім поновленням бука лісового, берези повислої, дуба звичайного.

«Лісові масиви створювали посадкою сіянців (майже 30 тисяч штук) та посівом насіння основних лісоутворюючих порід: дуба, модрини європейської, клена-явора та ясена, – повідомляє Володимир Одажій, провідний інженер відділу лісового господарства ДП «Хотинське ЛГ».

Окрім того, в розсадниках лісгоспу на площі 0,5 гектари висіяли біля 3 тисяч кілограм насіння дуба, клена-явора та ясена, з якого отримають біля півмільйона сіянців. Посаджено також плантації новорічних ялинок – майже 5 тисяч молодих дерев.

Водночас з проведенням весняної лісокультурної кампанії-2017 працівники лісгоспу, школярі, студенти, представники органів влади та громадських організацій Хотинщини взяли активну участь у акції Держлісагентства України «Майбутнє лісу в твоїх руках». Традиційно з особливою наснагою допомагали лісівникам відновлювати ліс школярі з Полянського учнівського лісництва.

Працівники ДП «Хотинське ЛГ» забезпечили якісну організацію робіт з благоустрою садиб лісгоспів, лісництв, лісових кордонів. Створили у лісі нові та упорядкували наявні рекреаційно-відпочинкові майданчики для відвідувачів та туристів, ліквідували стихійні сміттєзвалища.

«Заходи, які ми провели у рамках акції Держлісагентства, сприяють вихованню у громадськості, особливо у юного покоління, бережливого ставлення до природи, привертають увагу до важливості створення лісів, а також популяризують професію лісівника та підвищують довіру населення краю до діяльності лісогосподарської галузі», – зазначає директор державного підприємства «Хотинський лісгосп» Іван Вілянський.

peredplata