Розпочато підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року в Чернівецькій області

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбуватиметься з 23 травня по 16 червня.

Три роки поспіль випускники загальноосвітніх навчальних закладів складають ДПА у формі ЗНО. У зв’язку з цим відповідно було розширено мережу пунктів тестування, загальна кількість яких на сьогодні становить 27.

Варто зазначити, що всі вони відповідають технічним вимогам, а саме: наявні пандуси, кімнати для зберігання контейнерів із тестовими матеріалами, сейфи, внутрішні вбиральні, аудиторії, робочі місця відповідальних осіб за проведення тестування тощо. Відповідальність за створення умов перебування учасників зовнішнього незалежного оцінювання покладено на керівників навчальних закладів, на базі яких створено пункти тестування.

Спільним наказом Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації та Івано-Фрнківського регіонального центру оцінювання якості освіти від 11.04.2017 № 178/28-ОД «Про затвердження мережі пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2017 році» затверджено мережу пунктів тестування. Зокрема, під час основної сесії з української мови та літератури в області функціонуватимуть 27 ПТ, з математики – 7, історії України – 22. У зв’язку із збільшенням кількості зареєстрованих для проходження тестування з географії та біології пункти тестування, крім округів (Сторожинецький, Хотинський, м. Чернівці), функціонуватимуть також на базі Новоселицької гімназії, Глибоцького ліцею, Вашківецької ЗОШ Вижницького району. У кожному районі/місті залежно від кількості випускників створено 1-2 пункти, в місті Чернівцях – 8. Забезпечувати роботу пунктів проведення ЗНО будуть близько 1453 педагогічних працівників.

У 2017 році, як і в попередні роки, в пунктах проведення ЗНО працівниками Головного управління національної поліції в Чернівецькій області буде забезпечено охорону пунктів тестування, підтримання громадського порядку на прилеглих до них територіях; Департаментом охорони здоров’я – організовано медичне обслуговування. Також на керівників органів управління освітою, голів об’єднаних територіальних громад покладено відповідальність щодо підвезення та явки учнів до пунктів тестування впродовж проведення основної сесії.

З метою якісного проведення зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться нарада-навчання та тест-контроль відповідальних за ЗНО в районі/місті, відповідальних за пункти тестування та їх помічників, уповноважених осіб Українського центру оцінювання якості освіти – повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata