ЗА РІК ЗАБОРГОВАНІСТЬ БУКОВИНЦІВ ЗА ГАЗ ЗРОСЛА НА 50%

ЗА РІК ЗАБОРГОВАНІСТЬ БУКОВИНЦІВ ЗА ГАЗ ЗРОСЛА НА 50% За підсумками І кварталу 2017 року заборгованість побутових споживачів природного газу перед ТОВ «Чернівцігаз Збут» сягнула 100 млн. грн. Такий приріст заборгованості є критичним як для газопостачального підприємства, так і для споживачів. В деяких клієнтів сума боргу перевищує 25 тисяч гривень, а сплата таких сум становить проблему.
Про це повідомляє прес-служба ТОВ «Чернівцігаз Збут».
Станом на 1 квітня 2017 року борги за газ в Чернівецькій області виросли на 50% в порівнянні із аналогічним періодом 2016 року. Серед найбільших боржників жителі м. Чернівці, Кіцманського, Новоселицького та Вижницького районів. Суми їхньої заборгованості за підсумками І кварталу поточного року складають – 68,3 млн., 16 млн., 15 млн. та 6,4 млн. грн. відповідно. Загалом у Чернівецькій області майже 92% споживання газу припадає на побутових споживачів.

«В порівнянні з минулорічними показниками, заборгованість населення зросла вдвічі. Опалювальний період закінчився і ми очікуємо, що наші клієнти почнуть регулярно розраховуватися за спожитий природний газ в зимові місяці. Звертаємося до всіх боржників з проханням якнайшвидше погасити заборгованість за спожите блакитне паливо або ж звернутися за укладенням договору реструктуризації, в іншому випадку – ми будемо вимушені ініціювати відключення», – пояснює директор «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ» Володимир Ляшенко.

В результаті систематичних неплатежів за спожитий природний газ в І кварталі ТОВ «ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ» направлено 1569 досудових пропозицій на сплату заборгованості, в результаті чого припинено газопостачання 548 абонентам. Відновлення газопостачання в таких випадках здійснюється тільки за умови повного погашення заборгованості та компенсації усіх витрат газопостачальної компанії за послуги відключення та підключення.

З питань погашення або реструктуризації заборгованості просимо звертатися до Відділів реалізації природного газу за місцем надання послуг.

peredplata