Чернівецька місцева прокуратура захищає інтереси територіальної громади міста

З метою захисту інтересів держави та територіальної громади міста керівник Чернівецької місцевої прокуратури звернувся до Апеляційного суду Чернівецької області з апеляційною скаргою на рішення Шевченківського районного суду м.Чернівці від 4 серпня 2016 року про визнання права власності на громадські будівлі загальною площею 464,7 кв. м. за позивачем-фізичною особою.

Так, у 2016 році позивачем з метою поліпшення техніко-технологічних показників власних громадських будівель було самовільно побудовано нежитлову будівлю на земельній ділянці, яка згідно договору оренди землі передана в оренду об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку для обслуговування багатоквартирного житлового будинку та господарських будівель.

Керівник Чернівецької місцевої прокуратури вважає рішення Шевченківського районного суду м.Чернівці незаконним та таким, що підлягає скасуванню, оскільки даним рішенням не дотримано встановлений державою порядок оформлення права власності на нерухомість, фактично позбавлено орган, якому державою надано право розпоряджатись землею, а саме Чернівецьку міську раду, права розпоряджатись земельною ділянкою

peredplata