Чернівці готуються до опалювального сезону

У обласній державній адміністрації 17 травня відбулась прес-конференція, щодо підготовки об\’єктів ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018рр.
Підсумовуючи огляд об\’єктів житлово-комунального господарства , було видано розпорядження обласної державної адміністрації #295-р \”Про затвердження заходів з підготовки об\’єктів житлово-комунального господарства Чернівецької області до роботи в осінньо-зимовий період2017-2018 років, яким затверджено склад обласного оперативного штабу з підготовки та роботи житлово-комунального господарства\”. Ці розпорядження видано районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування.

На сьогоднішній день в області тривають заходи з підготовки об\’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в період 2017-2018 років. Першочергово проводиться моніторинг на об\’єктах для теплопостачання, в яких не використовується газ. Також серед об\’єктів моніторингу є дошкільні навчальні заклади, заклади охорони здоров\’я та інші заклади, які обладнані автономними системами опалення.

\”По об\’єктах теплопостачання планується підготувати 697 котелень, у тому числі :93 комунальних та 604 відомчих. Також капітально відремонтувати 13 котелень у тому числі комунальних – 3 та 10 – відомчих\” – розповіла в.о. начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Басараб Ольга Михайлівна.

На зазначені заходи передбачено кошти у розмірі 31398,29тис.грн. Окрім цього, в сфері комунальної теплоенергетики передбачено здійснити модернізацію 4 котелень і проведення капітального ремонту двох потужних котлів по вул.Південній.

\”Дякуючи зусиллям органів місцевого самоврядування, в області забезпечене стовідсоткове обладнання приладами обліку теплової енергії теплопостачальних підприємств. В той час чамтка оснащення багатоквартирних житлових будинків побудинковими приладами обліку теплової енергії по м. Чернівці складає 55,5%, а по Чернівецькій області 54,2% \”- коментує за тупник директора МКП \”Чернівцітеплокомуненерго\” Лупол Микола Іванович.
Також планується зайнятись об\’єктами дорожнього господарства, житлового фонду і соціальної сфери.

Анастасія Романовська

peredplata