Рішення Шевченківської райради щодо недовіри прем’єр-міністру визнане незаконним

Прокуратурою Шевченківського району м.Чернівців подано позовну заяву до Шевченківського районного суду м.Чернівців щодо визнання незаконним та скасування рішення 6-ї сесії VI скликання Шевченківської районної у м.Чернівці ради «Про звернення депутатів ради до Президента України», згідно з яким вирішено затвердити і направити до глави держави Віктора Януковича звернення щодо висловлення недовіри прем’єр-міністру М.Азарову та Кабінету Міністрів України.

Підставами звернення до суду було те, що при прийнятті даного рішення Шевченківська районна рада вийшла за межі повноважень, визначених ст.41 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також порушила вимоги ст.19 Конституції України, яка зобов’язує органи місцевої влади та їх посадових осіб діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений чинним законодавством.

Головуючим суддею в цивільній справі за вказаним позовом було досліджено матеріали та заслухано позивача й відповідача. І 01.03.2012 року винесено рішення, згідно з яким позовні вимоги прокуратури Шевченківського району м.Чернівців задоволені повністю, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata