Папієв доручив органам виконавчої влади регіону розробити заходи з реалізації нових соціальних ініціатив президента

На апаратній нараді, що відбулася сьогодні, 12 березня, голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв доручив районним державним адміністраціям і структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним відомствам центральних органів виконавчої влади впродовж тижня розробити заходи з роз’яснення основних засад нової соціальної політики держави і їх поступальної реалізації в краї.

«Розширене засідання Уряду під головуванням Президента України, на якому Віктор Янукович презентував нові соціальні ініціативи, є знаковою подією, – відзначив глава крайової виконавчої влади. – В основі нової соціальної політики – адресність, справедливість та інтереси кожної людини».

За словами Михайла Папієва, основна відмінність нової соціальної політики Віктора Януковича від раніше проголошуваних соціальних ініціатив, скажімо, у 2008 році, у тому, що для підвищення соціальних стандартів життя громадян України не залучаються кредитні кошти міжнародних фінансових структур, наприклад, МВФ – реалізація цих ініціатив базується на можливостях внутрішньої економіки, насамперед її реального сектору.

«Необхідно кардинально змістити акценти у своїй роботі. Треба забути про бюрократизм у нинішньому звичному для багатьох розумінні цього поняття. Чиновницька бюрократія повинна бути спрямована на вирішення проблем мешканців Буковини, а не залишатися перепоною для їх самореалізації, насамперед при започаткуванні власної справи. – сказав Михайло Папієв. – Для працездатної людини ми зобов’язані створити умови для роботи. Вважайте це основним завданням органів влади. Водночас, для всіх буковинців, які не можуть обійтися без державної підтримки, ми зобов’язані допомогти, причому допомога ця має бути адресною. За будь-яким управлінським рішенням ми повинні бачити живу людину. Критерій один – наскільки наші рішення полегшать життя мешканців краю».

За великим рахунком, відзначив голова облдержадміністрації, нова соціальна політика Президента України спрямована на створення комфортного середовища для праці та життя людини, повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata