У Чернівцях презентували основні моменти пенсійної реформи

У Чернівцях презентували основні моменти пенсійної реформи

Під час прес-конференції, яка відбулася в Чернівцях, буковинським, франківським та закарпатським журналістам презентували основні положення законодавчих змін, що очікуються в пенсійній системі – інформує прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

На заході були присутні представники Міністерства соціальної політики України, департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України, Чернівецької облдержадміністрації, Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Як повідомив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір, однією з основних проблем, що сьогодні потребують негайного вирішення, є низький рівень пенсійного забезпечення. Із 12 млн. пенсіонерів України 8 млн. – отримують мінімальну пенсію і живуть за межею бідності. Нова пенсійна система дозволить цим людям відновити принцип соціальної справедливості у нарахуванні пенсійних виплат, вивести з тіні заробітну плату, розширити охоплення пенсійним страхуванням зайняте населення.

Заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Любов Бричок зауважила, що запропоновані заходи, наряду з веденням ефективної економічної політики, дозволять в умовах сучасного та майбутнього важкого демографічного навантаження на працюючого підтримати коефіцієнт заміщення (співвідношення пенсії до розміру заробітної плати до виходу на пенсію), який був би здатний забезпечити фінансову збалансованість солідарної системи.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів повідомив, що за попередніми розрахунками, з 1 жовтня перерахунку підлягатимуть приблизно 209,4 тис. пенсійних виплат, що стосуватиметься понад 90% одержувачів пенсій краю. Внаслідок перерахунку пенсійні виплати зростуть для 145 тис. буковинців. При цьому, очікується, що для понад 14 тис. пенсіонерів це зростання відбудеться в межах від 1001 до 2000 грн. і майже 4 тис. осіб відчують збільшення пенсійних виплат на суму більше 2 тис. грн.. В середньому розмір підвищення пенсій становите близько 400 грн.

peredplata