На Хотинщині сільський голова незаконно заволодів бюджетними коштами, виділеними на ремонт доріг

Прокуратурою Чернівецької області повідомлено про підозру голові однієї із сільських рад Хотинського району у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України.

Так, працівники прокуратури спільно з співробітниками Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області, в межах розслідування кримінального провадження, встановили, що 55-річний сільський голова за попередньою домовленістю з підрядником та інженером технічного нагляду, з якими уклав договір про капітальний ремонт автомобільної дороги місцевого значення, з метою незаконного отримання бюджетних коштів, підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, достовірно знаючи, що вони не виконані.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.
За наслідками розгляду вищевказаних підроблених документів Головне управління державного казначейства в Чернівецькій області безпідставно перерахувало підряднику понад 1,2 млн. грн. та 31 тис. грн. інженеру технічного нагляду, в той час як відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи, сума невиконаних робіт сягнула понад 800 тис. грн.

Двом спільникам сільського голови теж повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України.

Досудове розслідування триває.

peredplata