Наталія Лупу – срібна призерка Чемпіонату Світу

Наталія Лупу – срібна призерка Чемпіонату СвітуЮна буковинська легкоатлетка Наталія Лупу стала срібною призеркою світового чемпіонату у Стамбулі. На 800-метровій дистанції вона перевершила власні рекорди. Змагання проходили у закритих приміщеннях Стамбула (Туреччина). Наталія Лупу змогла подолати дистанцію за 1 хв. 59,67 сек. Буковинська спортсменка зробила серйозну заявку на участь в Олімпійських іграх, що проходитимуть цього літа в Лондоні.

Буковина гордиться своєю землячкою, яка починала спортивну кар’єру в легкоатлетичному клубі «Гешко» шість років тому. Увесь цей час чимало уваги та коштів на клуб і для спортсменів виділяв і виділяє чернівецький бізнесмен-меценат Валерій Чинуш. Відрадно, що віра в сили Наталії Лупу увінчалася успіхом. Зараз спортсменка тренується у Заслужених тренерів України Анатолія Якимчука та Володимира Степанова. А школа прославленого земляка Івана Гешка на змаганнях у Стамбулі черговий раз виправдала себе.
Майже до кінця дистанції Наталія Лупу бігла п’ятою. А коли до фінішу залишалося 100 метрів, вона зробила знаменитий «гешківський» ривок. І виграла.
Вітаємо, Наталіє! Гордимося і бажаємо олімпійських перемог!
Вл. інф.

peredplata