У Сторожинці гинуть люди і коні

У Сторожинці гинуть люди і коніВідмови провладних фракцій підтримувати депутатські запити від опозиції призводять до трагедій.
Учора на Сторожинеччині поховали людину, яка загинула внаслідок ігнорування владою депутатських запитів колег – тільки через те, що це запити опонентів.

ЗаяваЧернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина»

Ще у грудні минулого року депутат Чернівецької облради від фракції «Батьківщина» Світлана Фочук внесла на розгляд сесії депутатський запит щодо ремонту зруйнованого повінню в 2010 році моста в м.Сторожинець. Це міст на околиці Сторожинця, через річку Сірет. Завдяки йому раніше забезпечувався проїзд великовагового транспорту по об’їзній дорозі – із Берегомета на Красноїльськ та навпаки. Щодня кілька тисяч громадян, у тому числі дітей, які мешкають на правому березі річки, користувалися мостом. І продовжували користуватися ним, фактично зруйнованим.
Депутатка Фочук повідомила у запиті, що ще 20 липня минулого року на сесії Сторожинецької районної ради з вуст «очільників» райдержадміністрації прозвучало, що на відновлення переправи надійшло 10 млн. грн. Жодних відновлювальних робіт так здійснено і не було. Але запит сесія не підтримала. Депутатка зареєструвала запит на наступну сесію, сьогоднішню.

Та міст не дочекався сесії – днями він провалився під підводою, на якій їхав 53-річний мешканець села Давидівка Петро Бока, батько чотирьох дітей. Коня дорізали, а чоловік помер в реанімації. Ця смерть – на совісті кожного депутата від влади, який не проголосував за підтримання запиту і не зробив нічого для відновлення мосту. Вчора загиблого поховали.

Так само на попередніх сесіях не були підтримані пропозиції депутата облради від «Батьківщини» Івана Мунтяна про звернення до голови Укравтодору з приводу ситуації, що склалася у дорожньому господарстві області. Депутат Мунтян пропонував прийняти звернення до голови Укравтодору із проханням збільшити фінансування дорожньої галузі Чернівецької області на 2011 рік, аби привести наші дороги до нормального стану. Відмова провладних фракцій підтримати цю пропозицію – це їхня відповідальність за кожну нову трагедію на наших дорогах.
Адже катастрофічний стан буковинських доріг – це пряма загроза безпеці людей. Це і перешкода в доставці продуктів харчування до медичних закладів, дитячих установ, крамниць, це і збитки громаді краю через пошкодження громадського та приватного транспорту, це втрати, яких зазнає область через недоотримання туристичних потоків з Європи у зв’язку з руйнацією дорожного полотна… Це перекриття життєво необхідних артерій краю і, зрештою, жахливі автокатастрофи з людськими жертвами!

Ми закликаємо владу взяти на себе відповідальність за спричинені її політичними амбіціями трагедії на дорогах і мостах Буковини. І вимагаємо дати опозиції можливість захистити людей від байдужості влади. Ми вимагаємо нормальної роботи, а не зверхнього демонстрування сліпої владної «сили», яка обертається людською бідою. Служіть інтересам громади, а не власних кишень!

У Сторожинці гинуть люди і коні

peredplata