Чернівецькі митники вилучили не задекларовані громадянином товари

Чернівецькі митники вилучили не задекларовані громадянином товариСпівробітники Чернівецької митниці ДФС вилучили харчові добавки на загальну суму 56 тисяч гривень. Справу про порушення митних правил запроваджено за ознаками порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України – інформує прес-центр прес-центр Чернівецької митниці.

Вчора під час здійснення в пункті пропуску «Порубне» митного поста «Вадул-Сірет» митного контролю легкового автомобіля під керуванням мешканця Глибоччини виявлено не задекларовані смакові ароматизатори іноземного виробництва. Прямуючи з Італії до України в приватних справах, громадянин при проходженні митного контролю по «червоному коридору» заповнив митну декларацію, в якій «забув» вказати достовірні відомості про переміщувані ним товари, які у разі переміщення через митний кордон України підлягають обов’язковому декларуванню. Відповідно до складеного митниками протоколу харчові ароматизатори у кількості 5 банок та 60 флаконів загальною вартістю 65 тисяч гривень вилучено.

Нагадаємо, що санкція порушеної статті передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з їх конфіскацією.

peredplata