Визначено механізм реалізації арештованих активів на електронних торгах

Кабмін постановою від 27.09.2017 N 719 затвердив Порядок реалізації арештованих активів на електронних торгах.

Реалізації відповідно до цього Порядку підлягають активи – майно, майнові та інші права, на які накладено арешт у кримінальному провадженні або у позовному провадженні у справах про визнання необґрунтованими активів та їх витребування та які:

– передані Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів в управління (для реалізації або без визначення шляху управління ними) на підставі ухвали слідчого судді, суду або згоди власника активів, та підлягають реалізації на підставі ч. 4 та 5 ст. 21 Закону \”Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів\”;

– перебувають в управлінні Національного агентства та підлягають реалізації як захід самостійного виконання судового рішення про конфіскацію, спеціальну конфіскацію активів, стягнення в дохід держави активів на підставі ч. 2 та 4 ст. 23 Закону.

Електронні торги проводить організатор (організатори) електронних торгів – юридична особа, відібрана Національним агентством в порядку, встановленому постановою Кабміну від 09.08.2017 N 558 \”Про відбір на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів\”.

Реалізація активів здійснюється на електронних торгах за принципом аукціону засобами електронної торгової системи через веб-сайт організатора.

Людмила ПИЛИПІВ
провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства,
правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів,
правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

peredplata