Шахраї продовжують активно «обчищати» кишені пересічних громадян

Правопорушники маскуються не тільки під виглядом працівників певного банку. За один день поліцейські зафіксували у Чернівцях два випадки, коли зловмисники вдавались до різних шахрайських методів та заволоділи коштами у сумі майже в 21 тисячу гривень.
Упродовж 31 жовтня до поліції звернулись за допомогою двоє жителів Чернівців 33-річного віку.
Одному з потерпілих псевдо-працівник \”Укрсиббанку\” зателефонував приблизно о 13 годині. Останній переконав чоловіка у необхідності покращити безпеку роботи його банківської картки та повідомив умови для здійснення даної послуги. Через певний час з особистого рахунку заявника були зняті грошові кошти у сумі майже в 10 тисяч гривень.
Також, шахрай скористався довірою ще однієї місцевої жительки. На одній з вулиць міста до жінки підійшов незнайомець та попросив зателефонувати з її мобільного телефона. Отримавши гаджет власниці вартістю понад 10 тисяч гривень, спершу чоловік зателефонував та декілька хвилин спілкувався з \”співрозмовником\”. Але невдовзі, скориставшись неуважністю жінки, незнайомець одразу швидко втік з місця події.
Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські докладають максимальних зусиль, щоб якнайскоріше, викрити шахраїв.

peredplata