Чи виплачуватимуть спецпенсії в умовах пенсійної реформи?

У прес-службі Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області повідомили, як виплачуватимуть спеціальні пенсії в умовах пенсійної реформи.

Зокрема, вже призначені пенсії виплачуватимуться і надалі. Разом з тим, науковцям, посадовим особам органів місцевого самоврядування, журналістам, народним депутатам пенсійне забезпечення надаватиметься на загальних підставах, тобто пенсії призначатимуться на умовах Закону України «Про загальнообов\’язкове державне пенсійне страхування».

Тим самим зроблено вирішальний крок до уніфікації системи пенсійного забезпечення та призначення пенсій за єдиним законом. Водночас, на перехідний період зберігається право на спеціальну пенсію для окремих осіб, які набули необхідний стаж на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державних службовців станом на 01.05.2016.

Крім того, призначені спеціальні пенсії, розмір яких з урахуванням перерахунку у зв’язку з осучасненням пенсії за нормами Закону України \”Про загальнообов\’язкове державне пенсійне страхування\” та застосуванням нового прожиткового мінімуму, буде більший за розмір спеціальної пенсії, автоматично переводяться на умови, передбачені цим Законом, без необхідності звернення, за матеріалами пенсійних справ.

peredplata