Рятувальники побували у Чернівецькій гімназії №6

Рятувальники побували у Чернівецькій гімназії №6 Рятувальники Чернівецької області постійно проводять активну роботу щодо недопущення травмування дітей під час пожеж та інших надзвичайних ситуацій. З цією метою 14 листопада фахівці Управління ДСНС провели заняття на тему безпечної поведінки у навчальних закладах міста Чернівці. Учням гімназії № 6 вогнеборці розповіли статистику виникнення пожеж в області, назвали причини, що найчастіше призводять до загорання, пояснили, як правильно діяти у такій ситуації. Окрім цього, працівники Служби порятунку нагадали дітям про безпечну поведінку при виявлені вибухонебезпечних предметів. Рятувальники закликали дітей відразу повідомляти про підозрілі знахідки за номером 101 або 102 та ні за яких обставин не чіпати їх руками. Під час зустрічі із вихованцями дитсадка № 29 працівники Управління ДСНС в ігровій формі розповіли малечі, наскільки важливо дотримуватися правил безпечного поводження з вогнем, що треба робити у разі виникнення пожежі і чого не слід допускати ні в якому разі. Разом з тим, рятувальники продемонстрували дошкільнятам вогнегасники і розповіли, як правильно ними користуватися.
Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.
Поєднуючи цікаве з корисним, фахівці Вижницького районного сектору Управління навчили дітей правил безпеки під час екскурсії до пожежно-рятувальної частини. Вогнеборці продемонстрували дошкільнятам спеціальний бойовий одяг, в якому вони ліквідовують пожежі, та аварійно-рятувальні автомобілі, розповіли малечі про свою щоденну роботу провели роз’яснювальну бесіду щодо важливості дотримання правил безпеки і відповіли на всі запитання, які виникли у дітвори. Також рятувальники вручили вихователям інформаційні листівки із зазначеними правилами безпечного поводження з вогнем.
Ще один захід для дітей організували працівники Герцаївського районного сектору у Горбівській загальноосвітній школі, де провели для школярів і педагогів закладу навчальну евакуацію. Згідно із задумом, у школі було оголошено умовну пожежу. Педагоги, зорієнтувавшись у ситуації, організували вихід дітей на вулицю. Під час евакуації всі присутні діяли відповідно до плану, покидаючи класні кімнати у визначеному порядку. Після цього було підбито підсумки навчальної евакуації та додатково роз’яснено учням і педагогам про правила пожежної безпеки.

peredplata