Екологічні надходження до казни від буковинських платників склали майже 3,6 мільйонів гривень

Інформують в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та наголошують, така сума еко-податку за забруднення навколишнього середовища надійшла до бюджету впродовж січня-жовтня поточного року. Буковинські суб’єкти господарської діяльності перерахували на 0,2 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

В цілому, для компенсації негативного впливу на природу різного роду шкідливих та небезпечних факторів, які виникають у процесі ведення господарської діяльності, місцеві скарбниці поповнились на понад 2,8 млн гривень від сплати екологічного податку. Державний бюджет згідно з розподілом коштів отримав більше 0,7 млн гривень.

У фіскальному відомстві нагадують, відповідно до ст. 240 ПКУ екологічний податок мають сплачувати суб’єкти господарювання, діяльність яких пов\’язана із: викидами у атмосферу забруднюючих речовин; стаціонарними джерелами забруднення навколишнього середовища; скиданням забруднюючих речовин до водних об\’єктів та забруднення водних ресурсів України; розміщенням шкідливих речовин та відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах; утворенням та/чи зберіганням радіоактивних відходів; тимчасовим зберіганням радіоактивних відходів у спеціально відведених для цього місцях.

peredplata