Чи передбачено оприлюднення плану-графіку проведення перевірок суб’єктів господарювання?

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області роз’яснюють , що підпунктом 1 п. 42 розд. І Закону України від 21 грудня 2016 року № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», який набрав чинності з 01 січня 2017 року, доповнено п. 77.1 ст. 77 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ), абзацом другим, яким передбачено оприлюднення плану-графіка документальних планових перевірок на поточний рік на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

Відповідно до п. 1 Положення про Державну фіскальну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236, Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику є Державна фіскальна служба України (далі – ДФС).

Отже, на офіційному веб-порталі ДФС план-графік документальних планових перевірок на 2018 рік буде оприлюднено до 25 грудня 2017 року.

Також у фіскальному відомстві зазначають, що здійснити пошук інформації по певному податку, напрямку чи діяльності можна скориставшись Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом «ЗІР»,що розміщений на сайті Державна фіскальна служба України за посиланням http://zir.sfs.gov.ua/.

peredplata