Буковинці спрямували до казни понад 1,6 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб

Про це зазначають у регіональному представництві фіскальної служби. Відтак, у січні – листопаді 2017 року грошові накопичення податку з доходів фізичних осіб у зведеному бюджеті складають на 526 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року. З них, до державного бюджету роботодавці регіону сплатили 421,9 млн. грн. ПДФО, а до місцевих скарбниць – 1200,9 млн. грн. податку.

Окрім цього, з початку року на 21,5 млн. грн. казна поповнилася від пасивних доходів вкладників. Зокрема, таких доходів – проценти на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок; проценти на вклад (депозит) у кредитних спілках; інші проценти (у тому числі дисконтні доходи); процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом.

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області акцентують, податок на доходи фізичних осіб і надалі залишається домінуючим бюджетоутворюючим податком для місцевих громад. Даний податок складає – 60,2 відсотків усіх надходжень до місцевих громад Буковини.

Відтак, дані прибутки дають можливість місцевим органам влади забезпечити належне функціонування закладів бюджетної сфери та самостійно вирішувати питання стосовно соціально-економічного розвитку громад.

peredplata