За добу у Ченівецькій області виникло 5 пожеж, на одній ніх виявлено тіл чоловіка

За добу у Ченівецькій області виникло 5 пожеж, на одній ніх виявлено тіл чоловіка

Уранці 15 грудня на спецлінію 101 надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку у селі Погорілівка Заставнівського району. Пожежу помітили сусіди. Саме вони побачили густий дим із вікон будинку та викликали рятувальників. Вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 5 з міста Заставна, котрі прибули на місце події, ліквідували пожежу. Під час ліквідації всередині будинку рятувальники виявили тіло 44-річного чоловіка. На жаль, він був уже без ознак життя. Як з’ясувалося, до пожежі призвела залишена на столі без нагляду свічка. Коли вона догоріла, від вогню зайнявся дерев’яний стіл, а далі полум’я поширилося по домашніх речах і меблях в кімнаті.

Ще одна пожежа у Заставнівському районі виникла 14 грудня у магазині в місті Заставна. Причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі. Працівники магазину відійшли у справах і зачинили магазин, а коли повернулися, вогнем вже було охоплено площу 50 кв.м. Для гасіння пожежі за вказаною адресою прибув черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 5. Рятувальники ліквідували пожежу, не допустивши подальшого розгорання полум’я. У результаті вогнем знищено масляний нагрівач, стелажі та речі.

За добу у Ченівецькій області виникло 5 пожеж, на одній ніх виявлено тіл чоловіка

Також 14 грудня у селі Каплівка Хотинського району сталася пожежа у господарській будівлі. За висновками фахівців, пожежа виникла через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Господарі розвели вогонь у печі для сушіння фруктів та залишили його без нагляду. Від сильної температури зайнялися дерев’яні конструкції печі для сушіння фруктів, після чого вогонь перекинувся на сіно, що зберігалось в будівлі. На момент прибуття рятувальників полум’я вже перекинулося на покриття споруди. Вогнеборці з міста Хотин ліквідували пожежу, врятувавши від вогню дві будівлі – господарську, в якій виникла пожежа, та поруч розміщений житловий будинок. Полум’ям було знищено покриття господарської будівлі на площі 10 кв.м та речі домашнього вжитку.

Окрім цього, минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи двічі виїджали на ліквідацію пожеж в автомобілях, що мали місце у Кіцманському і Глибоцькому районах.

peredplata