З початку року вогонь забрав життя 36 буковинців

З початку року у Чернівецькій області виникло 818 пожеж, під час яких, на жаль, вогонь забрав життя 36 буковинців. Прикро, але основною причиною виникнення таких пожеж залишається людський фактор.

Зазвичай громадяни необережні при поводженні з відкритим вогнем, нехтують правилами безпеки під час опалювального сезону, що призводить до загорання через неправильну експлуатацію обігрівальних приладів чи печей, виникає загроза отруєння чадним газом та продуктами горіння, можливість короткого замкнення через перевантаження електромережі тощо. Ніколи не можна передбачити, за яких умов необачність жителів може стати трагедією.

Так, уранці 15 грудня на спецлінію 101 надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку у селі Погорілівка Заставнівського району. Пожежу помітили сусіди. Саме вони побачили густий дим із вікон будинку та викликали рятувальників. Вогнеборці Державної пожежно-рятувальної частини № 5 з міста Заставна, котрі прибули на місце події, ліквідували пожежу. Під час ліквідації всередині будинку рятувальники виявили тіло 44-річного чоловіка.

На жаль, він був уже без ознак життя. Як з’ясувалося, до пожежі призвела залишена на столі без нагляду свічка. Коли вона догоріла, від вогню зайнявся дерев’яний стіл, а далі полум’я поширилося по домашніх речах і меблях в кімнаті.

Тому з метою запобігання трагічним випадкам, рятувальники Управління ДСНС закликають: будьте обережними та відповідально ставтеся до дотримання правил пожежної безпеки. Бережіть свої оселі від вогню – застерігає прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata