В обласному управлінні лісового господарства новий заступник начальника

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар представив у Чернівцях нового заступника начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства (ОУЛМГ).

 В обласному управлінні лісового господарства новий заступник начальника

Ним став Віктор Сахнюк, який до цього працював першим заступником – головним лісничим Волинського ОУЛМГ. Віктор Сахнюк має профільну освіту: закінчив Шацький лісовий коледж, Національний лісотехнічний університет (м. Львів).

«Знаю Віктора Анатолійовича як відповідального і досвідченого спеціаліста сфери лісового господарства, який пройшов усі посадові сходинки на галузевих підприємствах – від простого робітника, майстра лісу до директора одного з найпотужніших держлісгоспів Волині – Ківерцівського. Обіймав посади головного лісничого обласного управління, заступника начальника. Тому добре знає галузь, знає як працюють на лісосіках, на посадці лісу, в переробних цехах, – сказав Володимир Бондар, представляючи колективу та директорам лісогосподарських підприємств нового заступника начальника Чернівецького ОУЛМГ. – Віктор Анатолійович – людина молода, перспективна, свої професійні здібності доведе роботою на користь лісовому господарству нашої держави разом з високопрофесійним колективом буковинських лісівників».

У свою чергу, новопризначений заступник начальника Чернівецького ОУЛМГ Віктор Сахнюк підкреслив, що готовий поділитися своїми знаннями, працювати єдиним дружним колективом на спільний результат, на добробут Чернівецької області, її територіальних громад.
Окрім того, заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар зупинився також на основних напрямках розвитку лісового господарства країни, розповів про стратегічне бачення структурної перебудови галузі, ефективного функціонування ринку деревини, коли поруч з забезпеченням діяльності великих деревопереробних підприємств буде успішно працювати малий і середній бізнес.

Окреме важливе питання, за словами Володимира Бондаря, – фінансування лісгоспів нересурсних областей країни як через бюджетні програми, так і з галузевого спецфонду. «Державні лісогосподарські підприємства півдня і сходу повинні бути збереженні і мати достатнє бюджетне фінансування для своєї роботи, для збереження спеціалістів та напрацьованого попередніми поколіннями потенціалу. Для цього ми пропонуємо створити фонд фінансування лісового господарства, який допоможе стабілізувати ситуацію», – наголосив він.
«Для успішного функціонування галузі нам необхідно доопрацювати на високому професійному рівні, за допомогою галузевих спеціалістів, стратегію розвитку лісового господарства України, а також ухвалити низку нормативно-правових актів, внести зміни в уже існуючі закони. Для цього нам потрібно доносити свою позицію та плідно працювати», – підкреслив Володимир Бондар.

Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ

peredplata