Новий рік на Капелянській

Новий рік на КапелянськійЧернівчан запрошують у ніч з 31 грудня на 1 січня до церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що на вул. Капеланській біля залізничного вокзалу.

Традицї збиратися разом на новий рік саме у цьому храмі – вже багато років. Її започаткував настоятель, нині військовий капелан отець Василь Гасинець.

У неділю 31 грудня прийти сюди – на спільну молитву і спільну зустріч нового року – запрошують усіх чернівчан. Завітає сюди і єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафат Мощич.Він очолить Архиєрейську літургію, яка розпочнеться о 22.00. Після єпископського благословення всі вийдуть на подвір\’я храму і у дружньому колі зустрінуть рік 2018-й. За бажанням, можна приносити солодощі чи фрукти.

– У нас не буде феєрверків, – каже отець Василь Гасинець.- Само собою розуміється, не буде спиртного, єдине, що символічно трішки шампанського. Новий рік ми зустрінемо під церковні дзвони. Адже ми радітемемо, що дожили до цього дня, але також згадуватимемо тих, хто до цього дня не дожив, особливо хлопців, які віддали своє життя за Україну…

peredplata