Новий рентген-апарат отримала одна з чернівецьких поліклінік

Лікарі апарат вже випробували и стверджують, що працювати на ньому зручніше, і насамперед безпечніше. Також нове французьке обладнання багатофункціональне та мобільне.

«Цей апарат повністю обладнаний трьома робочими місцями, – розповідає Володимир Багрій, головний лікар Чернівецької міської поліклініки № 1, – тобто він дозволяє робити різні обстеження. В першу чергу це саме рентгенівські знімки і порівняно зі старим обладнанням дуже високої якості. Також можна зробити рентгеноскопію шлунково-кишкового тракту. Протягом останніх років ми не могли зробити такий вид обстеження на базі нашої поліклініки. Також цей апарат дозволяє робити лінійну томограму. Досить важливим є і те, що обладнання на 80% відсіює прямі рентгенівські промені, що робить його більш безпечним. А мобільність дозволяє проводити обстеження будь-яким пацієнтам. Якщо людина знаходиться у тяжкому стані, чи в інвалідному візочку, новий апарат з легкістю дозволить провести обстеження, в старому обладнанні таких можливостей не було».

Таке обладнання вперше з’явилося в нашому місті, хоча подібні рентген-апарати вже не перший рік працюють у інших міста України.

«Ми дізнавалися, відгуки саме про цей апарат дуже схвальні, – розповідає Ігор Незборецькій, начальник Чернівецького Управління охорони здоров’я, – ми впевнені в його якості, тим паче медицина зараз дуже швидко йде вперед, тому я думаю, цьому обладнанню не доведеться працювати 36 років, як його попереднику».

Коштувала така чудо-техніка 1 млн. 300 тис грн. і завдячувати за це лікарі мають благодійному фонду «Вікторія» та міській владі.

«Ми і надалі будемо продовжувати таку практику, – зазначив секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, – я думаю, що це буде правильно, якщо ми поєднаємо наші зусилля і будемо потрошку оновлювати і апаратуру, і приміщення, не тільки в цій поліклініці, а й в інших закладах охорони здоров’я нашого міста. Окрім рентген-апарата зараз вже сюди завезений і новий цифровий флюорограф і я думаю до Пасхи закінчиться ремонт у кабінеті і апарат почне працювати».

Проходячи коридорами поліклініки, Віталій Михайлович поспілкувався і з її відвідувачами, які поскаржилися секретарю міської ради на те, що одного лікаря-травматолога для обслуговування всіх хворих цієї поліклініки замало і їм доводиться по декілька годин простоювати в черзі. Віталій Михайлішин пообіцяв взяти це питання «на олівець», і якщо дійсно потреба в цьому є, кількість лікарі-травматологів в цій поліклініці скоро збільшиться, повідомляє Сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata