Буковинці продовжують потрапляти у пастки шахраїв

 Буковинці продовжують потрапляти у пастки шахраїв

Майже 25 тисяч гривень видурили зловмисники у обраних жертв. Поліцейські докладають всіх зусиль, щоб встановити злочинців.

Про факт шахрайства поліцію повідомила 82-річна жителька Чернівців.

До жінки пізно ввечері зателефонував невідомий, представившись працівником поліції. Незнайомець повідомив пенсіонерці, що її онук потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і наразі його становище досить скрутне. Але псевдо-поліцейський запропонував допомогти її онукові уникнути неприємностей, якщо старенька надасть певну суму грошових коштів.

Невдовзі, поблизу свого місця проживання, жінка власноруч передала готівку до рук незнайомого чоловіка.

Наступного дня по обіді після розмови з онуком жінка зрозуміла, що гроші у сумі 150 доларів США та 5 тисяч гривень вона віддала злочинцям, котрі розповіли їй вигадану історію.

Внаслідок шахрайської діяльності також постраждала 26-річна жителька села Бояни Новоселицького району.

В обмінний пункт, де працює дівчина, незнайомець завітав під приводом обміняти готівку. Здійснивши валютну операцію, невідомий одразу покинув приміщення. Після чого, заявниця виявила нестачу грошових коштів у сумі майже 15 тисяч гривень.

Слідчі відкрили кримінальні провадження за ознаками правопорушень, вказаних у статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція вкотре наголошує буковинцям на максимальній уважності та обережності при здійсненні будь-яких фінансових операцій.


В будь-якій ситуації – не панікуйте і нічого не робіть з поспіхом.

Перш ніж діяти, перевіряйте та аналізуйте отриману від незнайомців інформацію. Недбале або поспішно прийняте рішення – саме те, чим зазвичай користуються шахраї, щоб нажитися за чужий рахунок.

Не погоджуйтесь на «вигідні» пропозиції від незнайомих людей щодо купівлі, обміну та продажу готівки, або будь-якого іншого майна.

Обізнаність – це найкращий захист від шахрайської діяльності. Вбережіть від впливу зловмисників тих, хто вас оточує. Повідомляйте важливу інформацію та застерігайте рідних та близьких, особливо осіб похилого віку щодо злочинних шахрайських схем.

peredplata