Стан тваринництва на Буковині

У 2017р., за попередніми даними, у Чернівецькій області усіма категоріями господарств вироблено 63,6 тис.т м’яса (реалізація сільськогосподарських тварин на забій у живій масі), 281,7 тис.т молока, 319,6 млн.шт. яєць та 130,3 т вовни.
У порівнянні з 2016р. обсяги виробництва м’яса зменшилися на 4,5%, яєць – на 4,0%, молока – на 1,8% та вовни – на 1,1%.
На 1 січня п.р., за попередніми розрахунками, у господарствах усіх категорій утримувалось 89,6 тис. голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів –56,1 тис., 148,6 тис. – свиней, 45,9 тис. – овець і кіз та 3,1 млн. – птиці.
Порівняно з 1 січня 2017р. зафіксовано збільшення поголів’я овець та кіз на 3,8%, свиней – на 1,0% та великої рогатої худоби – на 0,6% (при зменшенні корів на 0,1%). Разом з тим, кількість птиці зменшилася на 0,1%.
Про це повідомляє ГУ статистики у Чернівецькій області.

peredplata