Торік чернівецький бізнес сплатив понад 300 мільйонів ПДВ

Упродовж 2017-го року платники податку на додану вартість, які перебувають на обліку в Чернівецькій ОДПІ, сплатили до державного бюджету 306,8 млн. грн. податку додану вартість, що на 29,3 млн. грн. більше, ніж 2016-го. Про це інформує Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Дієвий механізм контролю за нарахуванням і сплатою ПДВ надає можливість представникам сумлінного бізнесу своєчасно отримати бюджетне відшкодування податку. Торік платникам податку на додану вартість Чернівецької ОДПІ відшкодовано 144,8 млн. грн. ПДВ, що на 80,8 млн. грн., або у 2,3 рази більше попереднього року. Торік у грудні чернівецьким суб’єктам господарювання держава повернула 24,3 млн. грн. ПДВ, це на 17,6 млн. грн., або у 3,6 рази більше показників 2016-го року.

За рахунок запровадження з 1 квітня 2017 року Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ, процес повернення бюджетних коштів платникам став максимально прозорим. Електронний реєстр автоматичного відшкодування ПДВ забезпечує ефективний моніторинг адміністрування ПДВ та унеможливлює корупційні ризики при відшкодуванні податку на додану вартість.

peredplata