У Чернівцях вартість на проїзду не підніматимуть!

У Чернівцях вартість на проїзду не підніматимуть!

Про це повідомив міський голова Олексій Каспрук, сьогодні на брифінгу у стінах Ратуші.

«Перевізники наполягають на підвищенні ціни за проїзд, на сьогодні ми не готові підняти ціну. Тариф має бути економічно обґрунтований, розуміємо, що зросла вартість деяких складових тарифу, але після останнього підняття цін, від перевізників ми не побачили змін, що сточуються якості обслуговування та бажання співпрацювати з міською владою для покращення перевезення пасажирів в місті», – зазначає мер.

Перевізники не виконали умову, щодо вільного відслідковування транспорту через систему джипіес (GPS). Міська рада досі не може повністю контролювати кількість транспорту на маршуті і дотримання графіків, тому що доступ до системи GPS не надали більшість перевізників. Причому, частина перевізник категорично відмовляється встановлювати GPS. «Згідно умов конкурсу на один маршут має бути 6 автобусів, які повноцінно функціонують, їздять з певним інтервалом руху. Якщо на цьому ж маршуті перевізник дає не 6 а 4 автобуси – це зовсім інший тариф», – каже Олексій Павлович.

Для того щоб перевізники погодилися на систему штрафів за не виконання своїх забов`язань та порушення правил перевезення – мова про підвищення цін йти не може, доки ті не почнуть виконувати умови угоди.

peredplata