Пам`ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ!

Пам`ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ!

29 січня 1918 року – це не просто дата, дата, яка увійшла в історію, як день з героїчним подвигом, патріотизмом, і вірою у краще майбутнє. Особливо це стосується молоді – студентів. Багато крові, багато молодих не винних студентів, які оцінили свій патріотизм ціною у життя. Вчора 29 січня було рівно 100 років БОЮ ПІД КРУТАМИ! Тоді 1918 року ще зовсім юні хлопці пожертвували своїм життям, аби спинити армію більшовиків при наступі на Київ. Відбувся бій біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам\’ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина.

Пам`ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ!

Пам`ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ!

За ініціативи Чернівецької обласної організації ВО \”Свобода\” у пам\’ять 100-річного подвигу Героїв Крут 29 січня о 14 годині демонстрували кінострічку фільму \”Кіборги\” за участю авторів та акторів: Андрія Ісаєнка, Макара Тихомирова, Віктора Жданова та Романа Ясіновського. Герої Крут – це Кіборги 2018 року! Так називають вояків автори стрічки. Вхід був вільний, переглянути фільм могли всі охочі.

Пам`ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ!

Пам`ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ!

Пам`ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ!

Вже за традицією, другий рік поспіль об\’єднані сили патріотів разом з духовенством та небайдужими буковинцями проводять смолоскипну ходу, щоб пам\’ять про юних захисників не згасла ніколи! Захід стартував 0 17:00 годині, активісти та не байдужі буковинці зібралися біля стадіону Буковина аби вшанувати пам`ять близько трьох сотень загиблих вояків, хода здійснювалася центральними вулицями Чернівців.

Пам`ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ!

Нагадаємо, минулого року Цивільний Корпус АЗОВ Чернівці спільно з Правим Сектором Буковини пройшлися смолоскипною ходою чернівецькими вулицями. Цього року вони теж організували дійство зі смолоскипами, до них також приєдналися Національні Дружини.
\”Ця подія стала символом героїзму української молоді у національно-визвольній боротьбі за незалежність України. Пам‘ятаємо про подвиг трьох сотень студентів,які боролись проти чотирьохтисячної армії ворога. Вічна слава їхній мужності, стійкості та жертовності. Слава Героям битви під Крутами!\”, – ділиться враженнями Олена Раца (Національний Корпус) на своїй сторінці у фейсбуці.

Пам`ятаємо ГЕРОЇВ КРУТ!

peredplata