Посадовець Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства опинився на лаві підсудних

Слідчим відділом військової прокуратури Західного регіону України завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою тимчасово виконувача обов’язків начальника Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за невчинення нею в інтересах того, хто надає таку вигоду та в інтересах третіх осіб, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища). Про це інформує прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Нагадуємо, що в жовтні 2017 року військовою прокуратурою Західного регіону України задокументовано факт надання неправомірної вигоди вказаним посадовцем.

Хабар у розмірі 2300 дол США та 4200 євро призначався начальнику Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції України за невжиття заходів по перевірках, спрямованих на виявлення та документування фактів порушення чинного законодавства, та, відповідно, не документування протиправної діяльності службових осіб лісових господарств Чернівецької області.
29 січня 2018 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Шевченківського районного суду м. Чернівців для розгляду по суті.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої .

peredplata