Без світла п’ятнадцять років

«Так сталось, що наше житло непридатне для життя, — крик душі мешканки села Сербичани Сокирянського району Настасії Костишиної. – Тому мешкаємо в сусідній безгосподарній хаті, яку нам надала для проживання колишня голова села. Але там вже з 1997 року немає світла. Проживаю я з хворою сестрою. Світла треба край, як же без нього? Та помочі ніде знайти не можемо. Куди тільки не звертались, а у під’єднанні до електромережі нам відмовляють. В «Чернівціобленерго» відповідають, що не можуть відновити електропостачання, бо за адресою, за котрою ми мешкаємо, зареєстровано особовий рахунок на інше ім’я, та ще й не маємо жодних документів щодо зазначеного будинку. У сільській раді ж кажуть, що я зареєстрована в старому будинку. Але ж ми вже більше 10 років там не живемо!»

У сільській раді Сербичан пояснили, що пані Настасії місяць тому був запропонований вихід з ситуації, котра склалась. Тепер все залежить тільки від неї.
Зокрема, голова сільської ради вже домовився з Сокирянським РЕМом про під’єднання будинку, в якому мешкає пані Настасія, до мережі електропостачання, незважаючи на те, що в неї існує заборгованість. Єдина умова — жінці потрібно придбати лічильник. Якщо ж вона не має на це коштів, то може звернутися до сільської ради за матеріальною допомогою. Щоправда, там сказали, що наразі коштів немає. Тому слід звернутися до райдержадміністрації, або ж і до облдержадміністрації. Або до районного управління соцзахисту. Може, там винайдуть якісь цільові кошти на лічильник. Бо ж не гоже, щоб людина вже п’ятнадцятий рік жила, як в середньовіччі, без електрики.
Надія ВІРНА

peredplata