Перші задекларовані мільйони в Чернівцях

З початком деклараційної кампанії, яка стартувала з 1 січня, чернівчани досить активно почали легалізовувати свої доходи – повідомляє Сектор організації роботи Чернівецької ОДПІ.

Як розповів начальник відділу адміністрування податків і зборів Чернівецького управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Андрій Світовий, станом на 09 лютого цього року до Чернівецької ОДПІ подано 284 декларацій про майновий стан і доходи, громадянами задекларовано 21,03 млн. грн. доходів.

Найбільший задекларований дохід наразі складає майже 1,8 млн. грн.,- це продаж нерухомого майна. Про отриману спадщину на суму 0, 78 млн. грн.
відзвітували 18 мешканців Чернівців, про доходи від продажу нерухомого та рухомого майна на 2,03 млн. грн. – 12 містян, про оренду нерухомого та рухомого майна на 104,3 тис. грн. – 23 чернівчанина.

Чернівецька ОДПІ нагадує, що в приміщенні Центру обслуговування платників створено належні умови для полегшення процесу подання декларацій, забезпечено відкритий доступ громадян до інформації. Працівники фахово роз\’яснюють норми податкового законодавства, надають консультативну допомогу під час заповнення декларацій, допомагають освоїти технологію подання звітності в електронному вигляді.

Просимо чернівчан не зволікати, і виконати до 1 травня 2018 року свій конституційний обов’язок з розумінням того, що свідоме декларування доходів і сплата податків – вірний щлях до побудови європейського суспільства.

peredplata