У Чернівцях презентували портал відкритих даних

У Чернівцях презентували портал відкритих даних

14 лютого у Чернівцях тестували портал відкритих даних міста. На порталі https://data.city.cv.ua/ чернівчани зможуть дізнатися про лікарів, благоустрій, планові ремонти, тощо. Дані з порталу розраховані на те, щоб їх використовували громадськістю, для бізнесу, розробники електронних сервісів, а міська рада вдосконалюватиме процес управління даними, її рішення стануть більш інформаційно відкритими, доступними для аналізу та опрацювання. В Україні 10 міст вже мають такий портал даних, – зауважила Надія Бабинська, експертка проекту \”Підзвітність та прозорість в державному управлінні та послугах\”.

Портал міститиме 29 наборів даних про різні сфери життєдіяльності Чернівців. Мер Чернівців Олексій Каспрук зазначає: \”Портал розроблений в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між міською радою, Державним агенством з питань електронного врядування та проектом Фонду Східна Європа \”Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах\”. В рамках цього Меморандуму Чернівці долучились до Міжнародної хартії відкритих даних, було проведено аудит даних, підготовлено до публікації 29 наборів даних, розроблено нормативно-правову базу та інтерактивну візуалізацію про освітянську галузь міста.\”

Відповідальна за реалізацію проекту від Чернівецької міської ради Тетяна Лебухорська розповіла, що перелік даних, які оприлюднюється на Порталі, був сформований за результатами зустрічі з активістами, онлайн-опитування та аудити наявних даних. Такі відкриті дані забезпечать результат роботи всередині міської ради з даними. Обов`язковою умовою успішної реалізації політики відкритих даних є визначення відповідальних за оприлюднення наборів та координатора щодо розвитку відкритих даних в місті. Це дозволить забезпечити сталість процесів з відкриття даних.

peredplata