Свободівці наполягають запровадити в Чернівцях «Програму «Комфортне місто» прозорою, структурованою і комфортною

24 лютого продовжилась 49 сесія Чернівецької міської ради VІІ скликання, яка розпочалась ще 22 лютого. З – поміж інших питань порядку денного депутати розглядали програму «Комфортне місто» і об’єкти, які мають бути в неї включені.
Зауважимо, що до проекту Програми з будівництва об’єктів житла і соціальної сфери у Чернівцях на 2017-2020 роки та Програми будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів ЖКГ в м. Чернівцях на 2017–2020 роки «Комфортне місто» і ініціатори петицій, і громадськість міста та депутати міськради мали чимало зауважень та пропозицій. Принципову позицію щодо структуризації, фінансування та прозорості виконання Програми від фракції «Свободи» озвучив депутат Чернівецької міської ради Микола Собко. У заяві йдеться, що фракція ВО «Свобода» «не братиме участі в протистоянні двох груп і не буде підтримувати жодну сторону конфлікту».

Озвучені вимоги депутатів від фракції «Свобода»:
– Програма «Комфортне місто» повинна містити всі напрацювання за попередній період роботи міської ради, тобто пропозиції мешканців, депутатів, комунальних підприємств тощо, оскільки це є оцінка стану житлово-комунального господарства міста та дорожньою картою вирішення цих питань. Вона повинна бути структуризованою, тобто перелік об»єктів та робіт в програмі слід розділити на додатки: перелік загальноміських об’єктів та об’єктів життєзабезпечення міста, перехідні об’єкти та сів фінансування громадян, пропозиції депутатів та громадян по благоустрою територій (міжбудинкові території, тротуари, вулиці немагістральні), петиції громадян, об»єкти, які можуть фінансуватися з державного бюджету.

Крім того, на думку свободівців, в кожному додатку по кожному пункту слід вказати рік виконання (2018, 2019, 2020 роки), при необхідності зазначати і квартал, що дасть можливість чітко визначити об’єкти і роботи, які будуть виконуватися у 2018 році при наявному фінансування в цьому році.

– Цим ми досягнемо прозорості Програми «Комфортне місто», зрозумілого механізму фінансування тих чи інших об’єктів, пріоритетності розвитку з напрямків ЖКГ, контролю за освоєнням коштів розпорядниками та якості виконання робіт підрядниками, – сказав Микола Собко.

Депутати проголосували в цілому за редакцію Програми «Комфортне місто», запропоновану департаментом житлово-комунального господарства. На жаль, в питаннях структуризації Програми депутати не підтримали свободівців, тому фракція «Свободи» не голосувала за проект рішення стосовно цього.

Міськрада ухвалила рішення про створення робочої групи, яка визначатиме пріоритетність фінансування об’єктів цієї програми, зробить її зрозумілішою, якіснішою і комфортнішою для інтересів громади міста Чернівці.

peredplata