Україномовні Чернівці!

Україномовні Чернівці!

Українськамова у всіх сферах обслуговування Чернівців. Депутати Чернівецької міської ради під час позачергової сесії проголосували за проект рішення «Про подолання наслідків радянської окупації у мовній політиці в місті Чернівці».

Документ передбачає, що мовою роботи, діловодства і документації органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій комунальної форми власності, мовою офіційних оголошень та повідомлень є державна мова – українська.

Також на території Чернівців усі назви установ, підприємств, організацій вивіски, плакати, афіші, публікації, повідомлення, рекламні оголошення, будь-які інші форми аудіо- та візуальної рекламної продукції, інформація для споживачів товарів та послуг виконується державною мовою.

Рішенням міської ради «Про подолання наслідків радянської окупації у мовній політиці в місті Чернівці» передбачено встановлення у місті правил щодо використання української мови у всіх сферах обслуговування. У закладах сфери громадського харчування, торгівлі обов\’язкова наявність меню, зазначеного державною мовою. При обслуговуванні відвідувачів, персонал зобов\’язується пропонувати меню українською мовою і лише на вимогу відвідувача надати меню будь якою іншою мовою, повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

peredplata