Щоб уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху, буковинець намагався надати хабар поліцейським та лікарю-наркологу

Щоб уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху, буковинець намагався надати хабар поліцейським та лікарю-наркологу

Чернівецька місцева прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт відносно 30-річного жителя Чернівців за обвинуваченням у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 369 (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища) та ч. 2 ст. 354 КК України (підкуп працівника підприємства, установи чи організації).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 20 січня 2018 року інспектори патрульної поліції затримали обвинуваченого, у зв’язку із вчиненням ним адміністративних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 122, 122-2, ч. 1 ст. 130 та ст. 185 КУпАП. Після чого, для проведення медичного огляду на встановлення стану сп’яніння, затриманого було доставлено до Чернівецького обласного наркологічного диспансеру.

Щоб уникнути відповідальності затриманий запропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 100 євро, за невчинення ними дій, спрямованих на притягнення до відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень.
Крім цього, неправомірну вигоду чоловік запропонував лікарю-наркологу, за складання медичного висновку про відсутність ознак сп’яніння.

Працівники поліції припинили вказані незаконні дії затриманого та застосували до нього заходи поліцейського примусу.

peredplata