Працівників сфери перевезення інформують: майбутня пенсія напряму залежить від соціальної стабільності

Ми звикли скаржитися на погані дороги, медичне обслуговування, забезпеченість загальноосвітніх закладів, малі розміри пенсійних виплат, однак не замислюємося звідки беруться кошти, які спрямовуються на фінансування витрат для їх утримання.
Безпосередньо левову долю у надходженнях до бюджету Пенсійного фонду є надходження від єдиного соціального внеску, базою нарахування якого є фонд оплати праці працівників, зайнятих на підприємствах, установах, організаціях та у фізичних осіб-підприємців. Мінімізація роботодавцями заробітної плати працівників та їх зайнятості впливає не лише на надходження платежів до бюджету Пенсійного фонду, які спрямовуються на здійснення пенсійних виплат, а й на набуття страхового стажу працівників, необхідного для отримання соціальних та пенсійних виплат, а також на розмір пенсійної виплати при досягненні пенсійного віку.
Однією із сфер економічної діяльності, в якій спостерігається низький рівень заробітної плати працівників в області, є транспорт, а відповідно працівники є найбільш незахищеними. За даними звітності страхувальників середній рівень оплати праці у сфері транспорту ледь перевищує 4,3 тис.грн., у тому числі у сфері пасажирських перевезень – 3,2 тис.грн. При цьому, 19,5% працівникам галузі роботодавці нараховують заробітну плату менше законодавчо встановленого розміру.
Задекларований роботодавцями, які здійснюють діяльність у сфері перевезень, середній рівень заробітної плати працівників є вкрай низьким, при тому, що від їх соціальної стабільності, морального стану та впевненості у завтрашньому дні, залежить і безпека руху на транспорті, особливо пасажирського, так як водії відповідають ще й за безпеку громадян.
Тому звертаємося з проханням до усіх роботодавців, забезпечте достойний рівень оплати праці працівників, від якого залежить їх соціальна стабільність сьогодні та рівень пенсійного забезпечення в майбутньому!
Фінансово-економічне управління Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

peredplata