Чернівці перемогли у конкурсі \”Міста, дружні до дитини\”

Чернівці перемогли у конкурсі "Міста, дружні до дитини"

Чернівці увійшли до переліку переможців Всеукраїнського конкурсу «Міста, дружні до дитини». У всіх школах міста планують поступово збудувати ігрові зони.

Впродовж січня-березня 2018 року Асоціація міст України провела Всеукраїнський конкурс «Міста, дружні до дитини» серед громад-членів. Конкурс має на меті зібрати кращі ідеї та практики створення середовищ із врахуванням бажань дітей, щоб створити зручні умови для їх життя (особливо дітей, які потребують інклюзивної освіти, мають проблеми з обмеженням у пересуванні та прагнуть мати безбарʼєрний життєвий простір).

Конкурс проводився за двома номінаціями: «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)» та «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)». У першій номінації було подано на розгляд 59 проектів, у другій ‒ 81 проект.

Чернівці отримали третє місце у номінації «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)» з проектом «Кожній школі – по PLAYзоні». Цей проект має на меті задовольнити потребу мешканців міста (школярів, батьківської громадськості та інших представників громади) у створенні додаткового громадського простору для відпочинку та гри шляхом облаштування щороку у 3-х загальноосвітніх навчальних закладів міста сучасними PLAYзонами.
Конкурс проводився в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID.

peredplata